1. Tu şi ciocolata crudă vă îmblînziţi, vă descoperiţi limitele, vă cunoaşteţi. Ca în povestea Micului Prinţ cu vulpea.

Ciocolata crudă are un caracter mai puternic decît ciocolata neagră clasică. Mie îmi pare o făptură magică pe care, exact ca în povestea Micului  Prinţ cu vulpea, trebuie trebuie să o îmblînzeşti.

Este ambalată în pachete mici de 35, 50, 70 gr. Vei afla singură cît de diferită este şi vei descoperi că o vei degusta într-un alt ritm şi stil decît ciocolata neagră clasică, potrivit cu fiziologia corpului tău  şi cu nevoile tale emoţionale. Un prinţ aztec a spus că “buzele dacă le înmoi, eşti fericit”, cred că aceasta este măsura cu care se consumă ciocolata neagră.

Fragmentul de mai jos din poveste este o metaforă potrivită pentru cum ar trebui să descoperi şi să consumi ciocolata crudă:

„Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de altul.
Tu vei fi, pentru mine, făra seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume…”

„Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim! zise vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Ei cumpără lucruri de gata, de la neguţători. Cum însă nu există neguţători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei să ai un prieten, îmblânzeşte-mă!

- Ce trebuie să fac? zise micul prinţ.

- Trebuie să ai foarte multă răbdare! răspunse vulpea. La început, te vei aşeza ceva mai departe de mine, uite-aşa, în iarbă. Eu te voi privi cu coada ochiului, iar tu nu vei rosti nici un cuvânt. Graiul este izvor de neînţelegeri. Însă vei putea, pe zi ce trece, să te aşezi din ce în ce mai aproape de mine.

A doua zi, micul prinţ veni dinnou.

- Mult mai frumos era, dacă veneai şi astăzi la aceeaşi oră… zise vulpea. Dacă tu, de pildă, vii la ora patru după-amiază, eu încă de la ora trei voi începe să fiu fericită. Pe măsură ce ora va trece, şi mai fericită mă voi simţi. La ora patru, mă vor şi cuprinde un frământ şi o nelinişte: voi descoperi cât preţuieşte fericirea! Dar dacă vii la voia întâmplării, eu niciodată nu voi şti la care ceas să-mi împodobesc sufletul. Ne trebuie rituri.

- Ce-i acela rit? zise micul prinţ.

- E şi el ceva cu totul dat uitării! zise vulpea. E ceea ce face ca o zi să se deosebească de celelalte zile, o oră, de celelalte ore.”

Eu cred că 2-3 muşcături/bucăţele pe zi (10-15 gr) sunt suficiente, mai ales că, dacă iubeşti ciocolata neagră, vei mai rupe cîteva bucăţele aromate şi din sortimentele clasice. Aşa că, în total, cred că 30 gr pe zi sunt suficiente.  Înseamnă că vei avea 5-6 momente de alint, cu interjecţii tăcute sau indiscrete, cu revelaţii, minerale, antioxidanţi şi hormoni care îţi redau tonusul şi a motivaţia.

Mulu in bucati delicioase

Suficient pentru a-ţi potoli impulsurile şi a-ţi calma micile furtuni. Gustul, texturile, aromele sunt atît de profunde şi bogate, încît porţii atît de mici îţi vor oferi o plăcere voluptoasă, densă, copleşitoare. 

Pentru că este preparată din boabe de cacao crude, neprăjite, ciocolata crudă este mai puternic activatoare, vei simţi negreşit cum cei peste 300 fitonutrienţi naturali din bobul de cacao îşi vor impune personalitatea în celulele corpului tău.

Dincolo de plăcere şi senzaţiile ei incandescente, eu consider ciocolata crudă  un gadget nutritiv cu beneficii de întreţinere, de wellness şi antiaging.

Fiind foarte concentrată, nu ai nevoie de doze mari, deşi ştiu că îţi va fi greu să rezişti următoarei muşcături, va trebui să înveţi să o faci.

Cred că ştiţi deja că nu trebuie consumată de foame, aşa cum nu bei un pahar de vin în locul unei ciorbe.

Ciocolata neagră este aproape obligatorie oricărei persoane care îşi cultivă o relaţie civilizată cu propriul corp, cu propria conştiintă, (pe care o hranim şi cu plăceri, nu doar cu responsabilităţi) şi cu cei din jurul său.

Fără zahăr alb industrial, îndulcită voluptuos cu nectar de agave sau zahăr de cocos,bogată în minerale, doze abuzive de antioxidanţi,  hormonii motivaţiei, ai impulsului de acţiune şi ai fericirii, proteine şi grăsimi prietenoase, ciocolata crudă reuşeşte să rupă eticheta de “plăcere vinovată”.

Are o textură mai cremoasă, mai untoasă, dar şi o senzaţie de brut, nerafinat, de cacao abia zdrobită; un gust mai intens şi voluptos, nici amar, nici dulce,  dar un amărui plăcut, îmbibat cu uleiuri esenţiale terapeutice naturale ori cu fructe şi nuci crude pe alese.

You must be logged in to post a comment.