Alina

Alina, lebăda albă cu ciocolată în șifonier

Ați observat că în fotografiile de fashion ori de advertising, personalitatea modelelor este ignorată, fetele sunt învațate cîteva șabloane de expresivitate, reci, dure, impersonale. În fotografie pe mine mă interesează felul în care chipul se transformă la căldura unui gînd, a unui sentiment, a unui dor.
Îmi place cum apar și dispar cutele, cum obrazul se rotunjește ori subțiază după cum bate lumina, îmi plac imperfecțiunile, pentru că fără ele am fi toate niște păpuși.
Alina este o lebădă. Subțire și înaltă, are picioare care se termină la brîul multora dintre noi, o piele albă care respinge frumos lumina, amplificînd-o, un chip insațiabil. Este genul de frumusețe care odihnește și mîngîie, bărbații pot deveni prea ușor comozi în preajma ei.
Cu siguranța celei care știe că este frumoasă chiar și cînd este urîtă (toate femeile frumoase sunt urîte cîteodată), Alina nu trebuie să facă prea multe pentru chipul ei, nu are nevoie nici de cercei, mascara ori rouge de buze, așa că luptele ei se dau dincolo de penaj. Uitați-vă cu atenție la fotografii și veți zări și voi că în Alina se zbate să iasă la lumină Lebăda Neagră.

Î.Mirodeniile preferate sunt
Cardamom, turmeric, ghimbir. În orice asociere.

Î. Ce altceva ți-ai dori acum să faci?
AH! Mi-aș dori să respir tot aerul de pe o pășune plină cu flori, să cultiv pămîntul, să le plantez, să le cresc. Si in fiecare zi să găsesc o nouă sursă de inspirație.

Î.Care sunt defectele tale?
:) Știu că mă retrag mult prea ușor din contexte, locuri și de lîngă oamenii incomozi, cred că nu am luat încă decizia să joc un rol mai activ în viețile celor din jurul meu. Știu că țin gînduri care mă descurajează. În privința defectelor lista poate rămîne mereu deschisă, nu?

Î. Ce ai învățat de la pisica ta?
Că e grozav să te trezești dimineața, să mănînci și să te culci la loc. :)) Și că, atunci cînd ai nevoie de ceva, miauni pînă obții, fără să te tulburi și să reproșezi că nu ai primit imediat cînd ai cerut tu. Și încă ceva: să ierți, ori să asimilezi repede sensul întîmplărilor și să nu te blochezi pe aspectele neplăcute, să nu-ți sabotezi fericirea de azi pentru nu știu ce fleac supărător petrecut ieri. Cînd ai chef de joacă, te joci, uite așa, pentru că ai nevoie de joacă! Asta e!

Î. Cum nu-ți place să fie un bărbat?
Bădăran. Ineficient, cel care bîjbîie după soluții, vorbește mult și face prea puțin. Nu în ultimul rand, rigid – cu multe tabieturi, multe rigori și certitudini autoimpuse, indisponibil să exploreze suficient de dragul meu.

Î. Cum iubești?
Așa cum înțeleg iubirea. Iubesc capricios, pasiv, nesăbuit, alintat, pe înfundate, romantic, dramatic, jucăuș… Îmi place mai mult să primesc de la sine, fără să cer. În compensare cred, sunt generoasă, împart ultimii 100 de lei cu tine, îți dau jumătate din iaurtul meu și ultima pereche de pantofi, dacă ai nevoie. :)

Am ieșit cu Alina în parc să degustăm și să comentăm asocierea dintre ciocolata parfumată Menakao cu piper roz și combava, din Madagascar, cu un vin nobil rose din Franța.  Ea m-a inspirat cu descrierile promoției “Ritual de vară cu un vin rose și-o ciocolată ca pisica”. Găsiți descrierea în magazin, aici.

Alina-promotii-magazin-amarui-de-ciocolata

 

Î. Ce îți aduce cea mai mare bucurie?
Am bucurii de adolescentă întîrziată. Mă bucur de senzația ierbii sub tălpile goale, de zăpadă, de briza răcoroasă a mării, și mă încîntă întotdeauna descoperirea unor asocieri noi de gusturi.

Î. Ce este vital pentru tine?
Libertatea și confortul de a nu mă justifica nimănui.

Î. Care este cel mai frumos lucru văzut ori trăit pînă acum?
Cel mai frumos? Am în minte niște imagini de la bunică-mea: o lună rotundă pe lîngă care am mers desculță înapoi spre casă, într-o seară de vară, greierii narcotici și fînul încins care își eliberează mirosul, bolta cu struguri din curte. Strugurii aceia roșii și mari din curtea bunicii mele sunt cei mai frumoși struguri din lume.
Cel mai frumos de săptămîna asta: vizita scurtă a lui taică-miu, într-o dimineață cînd am vorbit de toate în timp ce pe stradă mirosea a tei și lumea forfotea spre serviciu. Și pachetele trimise de mama de acasă. Sunt mereu o infuzie de emoții, iubire, datorie, amintiri, copilărie și ceva bun, bun.

Î. Cum ai găti următoarele ingrediente: o ceapă, o floare de anason, chili, ciuperci, parmezan, smîntînă, o baghetă de pîine franțuzească, ciocolată neagră 80%?
Facem o budincă la cuptor din baghetă, smîntînă, ciocolată și anason, iar din restul o sălățică de crudități la care adaugăm din cămară un oțet balsamic de rodie. Bun, nu-i așa?

Î. Cum consumi tu ciocolată neagră?
Cînd plouă, mie mi se face dor de mirosul de ciocolată neagră și îmi place atunci să rup un cubuleț, să-l las să se topească încetișor, să închid ochii si să mă inunde cu aroma lui. Eu țin ciocolata ca o cucoană de altădată, ascunsă în șifonier, îmi place secretul ei acolo printre haine, să-mi adie ușor de fiecare dată cînd deschid ușa, să mai fur cîte un cubuleț ca pe o mare taină… Bineînțeles că dacă este vorba de surprize ascunse în dulap, pisica este prima cu care am de-a face… :)

Regret calitatea pozelor, au fost făcute cu un smart epuizat de energie.

Alina-fotografii-amarui-de-ciocolata

1 comment

  1. Pingback: Mi-am pus amarui in pene | Alina Constantinescu

You must be logged in to post a comment.